Pujada a la penya Gratal (1565 m)

Diumenge 8 d’octubre de 2017 vam pujar amb la Lluïsa i la Gemma a la penya Gratal; penyal de 1565 m molt evident quan anem cap al port de Monrepòs des d’Osca.

Comencem a caminar des de l’aparcament que hi ha a la vora de la presa de l’embassament d’Arguis. Creuem la presa i agafem una pista que va pujant molt suaument en direcció oest fins que trobem un pal indicador que ens senyala un corriol en direcció sudoest. Agafem aquest corriol i anem pujant al costat d’uns pals senyaladors d’un gasoducte. El camí agafa cada vegada amb més inclinació i arriba un punt on ens desviem a la dreta (cap a l’oest) per evitar una pujada molt pendent amb una mena de tallafocs que es va fer per a fer passar el gasoducte.

Al cap d’una estoneta de seguir el corriol pel mig del bosc sortim a uns prats que queden en una esplanada, anem a buscar la pista i la resseguim cap a l’esquerra. Al cap d’una estoneta ja veiem la penya Gratal al davant nostre; continuem caminant fins trobar un trencall que ens porta molt dret (tornem a trobar-nos el gasoducte) cap a la penya Gratal. Tornem a trobar-nos la pista i la seguim fins que trobem un trencall que ens fa pujar drets per un trosset molt bonic amb una petita grimpada que ja ens deixa a una esplanada d’on només ens falta la pujada final.

Al cap de 2 hores i mitja, més o menys, assolim el cim de la penya Gratal des d’on tenim unes vistes espectaculars de la part més occidental del Pirineu axial, amb una visió privilegiada del massís d’Ordesa.

La tornada la vam fer baixant directament pel «tallafocs» del gasoducte. Una baixada molt directa però que permet fer una tornada molt ràpida i divertida.

Si voleu podeu descarregar el track d’ací, i teniu més fotos ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *