Intel Corporation WiFi Link 5100 amb Debian al Toshiba Tecra A10

Després d’un temps fent servir diferents versions de l’ubuntu al Toshiba Tecra A10 que ens va fer arribar el Departament d’Ensenyament amb Linkat, m’he decidit a posar-li la Debian Wheezy que ve amb l’entorn d’escriptori Gnome3.

La instaŀlació ha funcionat perfectament, i ha reconegut tot el maquinari; fins i tot la tarja de xarxa sense fils; això sí, com que els controladors són privatius no l’ha configurada… i ha calgut fer-ho «a manilla». L’altra vegada que la vaig tenir instaŀlada em va costar més de trobar la solució, però aquesta vegada ha estat bastant senzill: només ha calgut anar al web del fabricant, i buscar el model concret. Quan l’he trobat he hagut de buscar els controladors per a sistemes GNU/Linux i triar l’adequat.

L’he descarregat i l’he descomprimit (#tar -zxvf iwlwifi-5000-ucode-8.83.5.1.-1.tar.gz) i mirant què hi havia a la carpeta m’he trobat un fitxer explicatiu (README.txt) que deia que només calia moure el fitxer iwlwifi-5000-5.ucode al directori  /lib/firmware Ho he fet, he reiniciat la màquina i ja m’han aparegut un munt de xarxes sense fils per triar… ha estat automàgic!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *