Ibon de Gorgutes i port de la Glera

Després de la temporada d’esquí de fons, que ha estat llarga però la vaig acabar a començament de març, feia dies que tenia ganes de fer alguna cosa i finalment em vaig decidir per una «matinal» al llac de Gorgutes i al port de la Glera… el que passa és que la vaig fer l’últim dissabte de maig de 2017 i ja feia molta calor.

L’excursió comença al final de la carretera de Benasc a França (sic.), on es pot deixar el cotxe i tot just començar a caminar. Hem començat a caminar i de seguida fa pujada, de manera que hem començat patint; però el paisatge és molt xulo i fa que la pujada siga menys pesada 🙂

A poc de començar trobem una cascada a mà esquerra espectacular, potser a l’estiu no n’és tant però ara era magnífica. A l’alçada dels llaguets de la Solana hem començat a trobar alguna congesta de neu; i a l’alçada del llac de Gorgutes ja n’hi havia bona quantitat, tot i que després marxava. Ens hem posat grampons per precaució, tot i que la gent que venia després ha fet el flanqueig sense (aprofitant les nostres petjades). Al port de la Glera només quedava alguna congesta però a la cara nord sí que en quedava. Hem trobat el que en castellà anomenen la «muga» (pedra que marca el límit fronterer entre els estats espanyol i francès.

És una excursió matinal molt entretinguda que permet veure un racó magnífic del Pirineu aragonès, amb unes bones vistes de la Maladeta; i que està just a dalt de l’Hospital de Benasc:

Esperem tornar-hi alguna altra vegada a l’estiu, a veure quin aspecte té.

Ah, i el track es pot descarregar des d’ací 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *