El 7 de juny, #AcampadaEscolar per l’educació pública i de qualitat

Tot i que fa dies que hi ha una assemblea groga per tot arreu fent evident que Catalunya es mou, a Lleida aquest moviment no havia arrelat. Sembla però, que la cosa està canviant, i de la mà d’algunes AMPA (ja en són més de 10) aquesta setmana hi haurà mobilitzacions que culminaran amb un seguit d‘actes lúdico-reivindicatius el proper dijous 7 de juny a la tarda.

Abans però, hi ha convocada una assemblea dimarts 5 de juny a les 18:00 a la plaça St Joan, on també hi participen el MUCE i diversos sindicats de l’ensenyament; aquests sembla que s’estan movent al ritme marcat per aquesta marea groga.

Per la jornada de dijous s’està fent córrer un cartell que us podeu descarregar i ajudar a fer-ne difusió. És el següent:

La idea compartida pels dos moviments està ben descrita al Manifest de l’Assemblea Groga, i bàsicament es resumeixen en demanar al/s govern/s que aturin totes les retallades; que augmentin les inversions en educació pública; que incentivin la participació; que aturin i eliminin la gestió privada (de moment per Lleida no està passant però la Rigau ja ha obert la porta, com va fer-se públic, a diferents empreses en altres llocs de Catalunya); que garanteixin una ràtio d0cents/alumnes adequada; que s’asseguri una educació inclusiva i no segregadora; que es doti als centres públics dels recursos i les infraestructures necessaris; que es mantingui la gratuïtat a la primera etapa d’educació infantil (0-3); que s’ampliï l’oferta pública postobligatòria; que es defensi la universitat pública gratuïta i de qualitat; i que s’asseguri una gestió pública, democràtica, directa i participativa als centres públics educatius. Aquestes són les exigències de l’Assemblea Groga, que segur que seran compartides per l’incipient moviment de les AMPA de Lleida… i potser de Ponent.

Esperem que la mobilització sigui un èxit, i ja que no va poder quallar a nivell del professorat de secundària (al menys al meu centre), que qualli a nivell de mares i pares de primària, i per extensió a tota la comunitat educativa. Tant de bo el proper curs hi hagi una marea groga també a Ponent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *