Diumenge 27 de maig #sobrencadires i #sobracinisme

Aquests dies se n’està parlant molt de la Marató per la pobresa de TV3, i no n’hi ha per menys; ja que sembla la Marató per la hipocresia (com bé diuen a enfocant.net) si ens fixem en la llista d’empreses que «subvencionen» l’esdeveniment… hom diria que són les que més pobresa provoquen entre peatges, desnonaments, hipoteques,…

D’entre tot el que podem llegir i veure crec que destaca el vídeo que parodiant la publicitat de la cadena televisiva ha aconseguit cridar l’atenció sobre el que s’amaga al darrere d’aquest esdeveniment i que reprodueixo tot seguit:

Crec que després d’això sobren les paraules, i és evident que #sobrencadires i sobre tot #sobracinisme. A més, em crida l’atenció el to d’aquesta marató, enlloc de solidària és caritativa; és a dir, també en aquest tipus d’esdeveniments hem retornat a l’època del dictador, o com deia aquell, enlloc d’ensenyar a pescar donem peix.

Com diu el vídeo:

A Catalunya, una de cada 5 persones estem en risc de quedar fora de joc.
Sense casa, sense feina, sense menjar.

La ‘Marató per la Pobresa’ proposa fer front a aquesta xacra amb caritat.
Però no falten cadires, sobra cinisme.

La pobresa té responsables. Si recaptéssim els diners de l’evasió fiscal dels més rics obtindríem 9000 vegades els ingressos recaptats en una marató de tv3. Així que sobren capitalistes i sobra la violència que els empara.

No falten cadires.

La pobresa és íntrinseca al capitalisme i a la seva acumulació. La caritat potser neteja les consciències d’alguns. Però no ajuda, humilia. Aquesta falsa solidaritat tan sols perpetua les desigualtats.

El 27 de maig, nosaltres no jugarem el seu joc.
Caritat o solidaritat, consciència i lluita. Tu tries.

#sobrencadires

Ho deixo aquí, crec que ja n’hi ha prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *